Gaziantep

Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alıp Akdeniz'e sınır komşu bir ilimizdir. Bölgenin en kalabalık nüfusu bu ildedir. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesini içinde bulunduran bu ilde sanayi oldukça gelişmiştir. Coğrafi konumu bakımından hem Anadolu'ya hem de Ortadoğu'ya yakın olduğu için sanayi ve ticaret alanında önemli bir yere sahiptir.

Gaziantep denince akla elbette antep fıstığı ve antep baklavası gelir. Bu yörenin yemekleri de oldukça lezzetli ve kendine özgüdür. Türkiye genelinde en çok yemek çeşidi Gaziantep mutfağında bulunmaktadır. Yaklaşık 300 çeşit kadardır. Özellikle kebep ve et üzerine olan yemekler yiyenlerin damağını çatlatmaktadır. Alaca çorba, Ali Nazik, arap köfte, sini kebabı, küşneme, lahmacun, sarımsak kebabı, soğan kebabı, yuvarlama, şiveydiz, patlıcan kebabı ve elbette antep baklavası bunlardan en önemli bir kaç yemeğidir.

Bodrum Gökova mavi yolculuk turu

Mavi yolculuk ilk kez Halikarnas Balıkçısı tarafından yapılmış ve örnek olmuştur. Bodrum'a sürgüne gelen Halikarnas Balıkçısı buranın eşsiz güzellikte bir yer olduğunu keşfedip teknesiyle bakir koyları gezmeye başlamış. Bozulmamış doğa ve tertemiz denizin turizme açılması gerektiğini savunmuş ve öncü olmuştur.


Mavi yolculuk sayesinde kara yoluyla ulaşamayacağınız koyları görüp turkuaz mavisi denizinde yüzebilirsiniz.

Didim

Aydın'da bulunan Didim 1991 yılında ilçe olmuştur. Doğusunda Muğla, güneyi ve batısında Ege denizi, kuzeyinde ise Menderes nehri ve Bafa gölü bulunan tatil cenneti, 300 kilometrekare civarında yüzölçümüne sahiptir. Didim konumu nedeniyle tarihinde bir çok uygarlıklara misafirlik etmiştir. Çevresinde bulunan Milet, Efes, Prien gibi antik şehirlerede yakınlığı nedeniyle dikkat çekmektedir. Bu nedenle Didim kültür ve tarih turizminde önemli bir yere sahiptir.


Didim tarihsel dokusunun yanında muhteşem doğası, plajları ve berrak deniziyle günümüzde en çekici turizm bölgelerinden biri haline gelmiştir. 53 kilometrelik sahil şeridi içerisinde onlarca koya sahiptir. Bunların arasında en ünlülerinden biride Altınkum plajıdır. Haydar Koy, Çamlık, Gümüş Koy, Cennet Koy, Gaye Koyu ve Akvaryum Koy ilgi gören diğer yerleri arasında bulunmaktadır.

Marmaris,Hisarönü,Datça - Marmaris mavi yolculuk turu

Marmaris'ten başlayıp Hisarönü, Datça ve tekrar Marmaris'te son bulan Ege'nin Akdeniz'le birleştiği o eşsiz güzellikteki koyları, masmavi denizi, yemyeşil ormanlarıyla ünlü yerlerini detaylı göre imkanı sağlayan mavi yolculuk turları sizlere unutamayacağınız tatil imkanı sunmaktadır.

Mavi yolculuk turları Nisan ayında başlayıp Eylül ayına kadar devam etmektedir. Marmaris- Hisarönü- Datça- Marmaris mavi yolculuk turu 8 gün sürmektedir. Mavi yolculuk ücreti aya göre değişmektedir. Ücretler kişi başı tam pansiyon olarak değerlenmiştir.


Turun ilk günü tekneye gelerek çalışanlar tarafından yerleştirilmektedir. Hazırlıklar sonrası Marmaris limanında geceleyeceksiniz.

Karasu

Karasu, Maramara Bölgesi'nin en önemli sayfiye yerlerinden biridir.İstanbul'a a yakın olan Karasu Karadeniz'e kıyısı olan bir yerdir. Karasu Sakarya iline bağlı olup Bolu'yla sınırdır. Marmara'nın Batı Karadeniz bölgesinde bulunan ilçe özellikle yaz aylarında oldukça yoğun bir nüfusa sahip oluyor.


Genelde her mevsim yağışlı olan Karasu iki ay kadar kısa bir yaza sahiptir. Burada yaşayan halk tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla geçinmektedir.

Riva İstanbul

Riva diğer adıyla Çayağzı İstanbul'a 40km. mesafede olup Anadolu Feneri ve Şile arasında yer almaktadır. Burada 1920'li yıllara kadar rumlar oturmaktaydı. Mübadeleyle buraya Karadeniz'li köylüler yerleşmiştir.


Kumsalın arasından denize dökülen dere tam bir doğa harikasıdır. Riva etrafı ormanlarla kaplı olması ve az nüfusuyla kafa dinlemek isteyenlerin tercihi. İstanbul'a yakın olmasından dolayı özellikle hafta sonları kaçamak tatil yapmak isteyenlerin ilk duraklarından biridir. Temiz deniziyle de yaz aylarında kalabalıklar artmakta günü birlik deniz tatili yapmak isteyenlerinde çok tercih ettikleri bir yerdir.

Kaz dağları

Kaz dağları nerede
Kaz Dağı, Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alan büyük ölçüde Biga Yarımadası üzerinde bulunan dağdır. Bir çok dağ sırasından uzanan Kaz Dağları batıda Dede Dağı, doğuda Eybek Dağı, Kuzey doğuda Gürgen Dağı ve Kocakatran Dağı, esas Kaz Dağı orta orta kısımda bulunan üç tepedir. Bunlar Kuzede Babadağ, ortada Karataş Tepe, güneyde Sarıkız Tepesidir. Kaz Dağlarının en yüksek yeri 1774 metre ile Karataş Tepesidir.


Kaz Dağlarının diğer adıda İda Dağlarıdır. Efsaneye göre Hera, Afrodit ve Athena'nın katıldıkları, Truva Savaşı'na yol açan o meşhur güzellik yarışması burada yapılmış, Zeus burada doğmuş, tanrılar Truva Savaşı'nı buradan izlemiş ve Afrodit ilk kez burada aşık olmuş. Homeros'un İlyada destanında bu dağ ''bin pınar İda'' olarak geçmektedir.

Avşa adası

Avşa Adası, Kapıdağ Yarımadasının Marmara Denizi'ndeki uzantısıdır. 4.zamanda deniz seviyesinin yükselmesiyle alçak yerler sular altında kalmıştır. Bu sebeple ayrı ayrı ada ve adacıklar oluşmuştur. Avşa Adası'da bu anakaranın uzantısıdır.


Avşa Adası'nın yüzölçümü 36 kilometrekaredir. 9km. uzunluğu, 4 km. genişliği bulunmaktadır. Ada üzeri fazla ağaçlık değildir. Genellikle arazi tarım ve özellikle bağcılıkla uğraştıkları için üzüm bağları bulunmaktadır.

Demre - Antalya

Demre, Antalya iline bağlı ilçedir. Teke Yarımadası'nın güneyinde bulunan ilçe doğusunda Finike, batısında Kaş bulunmaktadır.


Tarihine bakıldığında Likya'lılar için oldukça önemli bir merkez olmuştur. M.Ö. 5.yy'a kadar uzanan geçmişi vardır. Demre denince akla Noel Baba yani St.Nikolas gelir.  Hrıstiyanlar için oldukça önemli bir yer olan Demre yıl sonunda inançlı hrıstiyanların akınına uğramaktadır.  St. Nikolas Kilisesi bugün toprak seviyesinden 7m. aşağıdadır. St.Nikolas'ın kemikleri mermer bir mezarda bulunuyor. Fakat bazı kemikler İtalyanlar tarafından Bari'ye kaçırılmıştır. 1862 yılında bir Rus Prensi kiliseyi restore etmiştir. Ruslar için çok önemli olan kilise yeniden elden geçmiş ve çan ilave edilmiştir.

Çanakkale Bozcaada

Bozcaada, Çanakkale iline bağlı yaklaşık 38 kilometre kare alana sahip Türkiye'nin üçüncü büyük adasıdır.
Ada çok rüzgar almasından dolayı fazla ağaçlık olmayıp maki ve çalılık kaplı bitki örtüsüne sahiptir. Bozcaada yerleşim merkezi Bozcaada Kalesi etrafında oluşmuştur. Burada hem Türkler hem de Rumların oluşturduğu nüfus adanın kültür yapısını ve iki halk arasındaki uyumu gösteriyor.

Bozcaada mitolojik tarihe ev sahipliği yapmıştır. Fakat arkeolojik kazılar yapılmadığından buradaki zenginlik henüz gün yüzüne çıkmamıştır. Ada tamamen SİT alan olarak ilan edilmiştir.

Gümüldür

Gümüldür, İzmir'e yaklaşık 75km. mesafededir. Kuşadası ve Efes'e 40km mesafede bulunmaktadır. Bu sebeple de çok popüler bir tatil beldesidir. Bakir koyları ve tertemiz deniziyle çok beğenilen belde uygun fiyatlarıyla da dikkat çekmektedir. Bölge hem uygun fiyatı hem de tarihi yerlere yakınlığından dolayı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini toplamaktadır.


Gümüldür mandalina ağaçlarıyla kaplı bir yerdir. Özellikle Avrupa ülkelerine ihraç edilen mandalinalar burada yetişmektedir.

Saros körfezi

Saros körfezi nerede
Saros Körfezi, Ege ve Marmara Deniz'nin birleştiği bir yerdedir. Güney ve doğusu yönünde Çanakkale ve Eceabat, kuzeyinde Edirne'nin Keşan ve Enez ilçeleri bulunmaktadır. Yerleşim yeri olarak Enez, Erikli ve Yayla ilçelerinde yapılmaktadır.


Saros Körfezi denizi dünyada ender görülen bir özelliğe sahiptir. Burası kendi kendini temizleyen bir denizdir. Saros'ta balık popülasyonu oldukça zengindir. Çupra, lüfer, mercan, barbunya, karagöz, levrek, kefal, ahtapot ve yılan balığı burada çok çıkar.

Altınoluk

Altınoluk, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Yeşilin her tonunu cömertçe sergilendiği bu doğa harikası yer size bol oksijeniyle tertemiz bir hava ve tatil imkanı sunuyor.


İstanbul, Bursa gibi illere yakın olmasından dolayı özellikle buralardan gelen yazlıkçılarla dolup taşmaktadır. Altınoluk, 1800'lü yıllarda Rum nüfusunun yoğun olduğu bir yermiş. Dolayısıyla buralarda gezerken Rumlara ait dokuyu görebilirsiniz. Abdullah Evi Konağı bunlardan biridir.

Gökçeada

Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adasıdır. Çanakkale iline bağlı bir ilçe olan Gökçeada 91km. kıyı şeridine bağlıdır.


Gökçeada konumu itibariyle Saros Körfezi'nin girişinde Ege Denizi'nin de kuzeyinde yer almaktadır. Türkiye'nin en batı ucu olan İncirburnu burada bulunmaktadır.

Mardin Midyat

Midyat, Mardin iline bağlı bir ilçedir. Midyat pek çok kültürün birarada barış ve huzur içinde yaşadığı bir yerdir.


Müslüman, Hrıstiyan, Süryani ve Yezidilerin yaşadığı bu kentte bu dinlere mensup ibadet yerleri bulunmaktadır. Yörede çok sayıda manastır, kilise, camiler çok sayıda yer alır.

Kocaeli Maşukiye

Maşukiye, Kocaeli iline bağlı Sapanca Gölü kıyısında, ünlü kayak merkezi Kartepe'nin eteklerinde yer almaktadır.


Yemyeşil ormanları, tertemiz havası, şelales, deresi, vadisi ve tepeleriyle ünlü Maşukiye tam anlamıyla doğa harikası bir yerdir. Bir çok bitki ve ağaç çeşitlerini içinde barındıran Maşukiye doğa tutkunları için ideal bir tatil ortamı yaratmaktadır. stanbul ve çevre illerin tam ortasında olan Maşukiye şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için tam anlamıyla bir sığınak gibidir. Dört mevsim tatil ve gezi yapılabilir.

Ağva resimleri


Ağva muhteşem doğasıyla tatilcilerin ilgisini çekmeyi başaran İstanbul'da ufak bir belde olma özelliğini koruyor. Bölge özellikle İstanbul'a yakınlığı nedeniyle özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ağva'ya günübirlik hafta sonu turları düzenleniyor ve muhteşem güzelliği keşfedilebiliyor. Buraya gittiğinizde mutlaka fotoğraf makinanızı getirmeyi unutmayın.

Aspendos antik tiyatrosu

Aspendos, mimari yapısı ve akustiğiyle yüz yıllardır insanlara hala hizmet eden antik amfi tiaytro. Antalya'nın Serik ilçesi Belkıs Köyü'nde yer almaktadır. Stratejik yerinden dolayı her dönem ele geçirilmek istenen bir bölge olmuştur.


Aspenso amfi tiyatro M.S. 2.yy.da Romalılar tarafından yapılmıştır. Mimarı Aspendos'lu Theodorus'lu Zenon'dur. Tiyatronun yapımına Antonius Piu zamanında başlayıp Marcus Aurelius zamanında da bitirilmiştir. Anadolu'daki Roma tiyatroları içinde bozulmadan günümüze gelmiş en sağlam eserdir. Tiyatroyu yapmanın amacı yerli tanrı ve imparatora ithaf edilmiştir.

Şanlıurfa balıklı göl

Balıklı göl, Şanlıurfa ilinde yer almaktadır. Aynı zamanda Aynzeliha ve Haili-Ül Rahman adıyla da bilinir.


Hz İbrahim'in ateşe verildiği yer olarak bilinen bukutsal mekan yerli halk kadar yabancı turistlerinde ilgisini çekmektedir. İçindeki balıklar kutsal sayıldıkları için asla tutulup yenmez. Çevrede bulunan yem satıcılarından alıp atacağınız yemlerle balıklar göl üzerine çıkıp kendini gösterirler.

Şanlıurfa Harran evleri


Harran Evleri, sıradışı mimari yapısıyla dikkat çekmektedir. Bu evlerin geçmişi M.Ö.6000'li yıllara kadar dayanmaktadır. En çok bu bölgede yapılmıştır. Adını aldığı ovadan yani Harran Ovası'ndan almaktadır.


Harran Evleri'nin fiziksel özelliği yüksekliği 5 metre olan üstkısmı kerpiç ya da tuğlayla koni şekli verilerek yapılmaktadır. Bu özelliğiyle kış aylarında sıcağı korur. Yaz aylarında ise içeriyi serin tutar. Yöre çöl iklimine sahip olduğu için yaz aylarında bunaltıcı sıcaklarda çok kullanışlı olmaktadır.

Bodrum fotoğrafları

Beyaz evleriyle görenleri hayran bırakan, tarihi zenginlikleri ve eğlence hayatıyla cezbedici Bodrum, her zaman gerek yerli gerekse yabancı turistlerin gözde mekanlarından biri olmayı başarmıştır. Ege ve akdeniz ikliminden dolayı Bodrum'da yaz aylarında bunalmaz, kış aylarında da üşümezsiniz. Bodrum denince ilk akla gelen beyaz evler ve masmavi denizdir. İçinde bulunan tatil mekanları ile nam salmış yarımada sıcak eğlence mekanlarıyla da gelenlerin ilgisini çekmektedir.

Kerpe Kandıra


Kerpe, Karadeniz'e kıyısı olan Kandıra'ya 10, İzmit'e 50km. mesafede şirin bir köydür. Son yıllarda keşfedilen İstanbul'a yakın tatil yerlerinden biri olan Kerpe daha önceleri altyapısı olmayan bir yerdi. Zamanla burası keşfedilip insanların uğrak yeri olmasıyla altyapı sorunları halledilip modern bir köy olmuştur.


Kerpe sırtını çam ormanlarına vermiş, önü uçsuz bucaksız masmavi deniziyle bakir doğal güzelliğe sahip bir yerdir. Sırtını çam ormanlarına vermiş olması kuzeyden gelen rüzgarı kesmiştir. Denizi kum ve sığdır. Fazla rüzgar almadığı için Karadeniz'in haşin dalgaları burada yoktur.

Kalkan - Antalya

Kalkan, Antalya ilinin içinde yer alan Fethiye'ye sınır olan bir tatil beldesidir. Dik yamaçlarıyla ünlü olan Kalkan, Yat Marinasıyla da tekneleriyle ve Mavi Yolculuk Turlarıyla tatil yapanların en beğenerek uğradıkları noktadır.


Günümüzden 2500 yıl önce yaşamış ünlü tarihçi Heredot, Kalkan için şunu söylemiş; ''Dünya'da yıldızlara en yakın yer burası'' demiş. Bu bölge genel olarak Likya Uygarlığına ev sahipliği yapmıştır. Fakat o dönemden günümüze bir kalıntı görülmemiştir. Kalkan'ın bundan yaklaşık 200 sene kadar önce Mesi Adasından gelen Yunanlılar tarafından kurulduğuna inanılır. Burayı liman kenti olarak kullanmışlar ve buraya çok sayıda yiyecek getirerek bölge halkına satmışlar. Mübadele dönemine kadar Kalamaki diye bilinen köyde çok sayıda Rum otururmuş. Hatta o dönemde kilise olarak kullanılan yapı şimdilerde camiye dönüştürülmüştür.

Kıyıköy Kırklareli

Kıyıköy, Kırklareline bağlı güzel bir balıkçı köyüdür. Doğal ve bozulmamış güzelliği ile dikkat çeken bu şirin köy İstanbul'a yakınlığıyla da çok ilgi görmektedir. İstanbul'a sadece 160km. mesafede olan Kıyıköy özellikle yaz aylarında hafta sonu veya günü birlik kaçamak yapmak isteyenler için oldukça ideal bir yerdir.


Kıyıköy tarihine bakıldığında Bizanslılara kadar gitmektedir. O dönemde de sayfiye yeri olarak kullanılırmış. Bizanslılardan kalma sur kalıntıları ve manastır bulunmaktadır.

Kekova adası

Kekova, Antalya ilinin Demre ilçesine yakın Kaleköy ve Üçağız açıklarında bir adadır. Adanın yüzölçümü 4.5 kilometrekaredir. Kekova adası kayalık bir yerdir. Ada üzerinde pansiyon ve kafe dışında yerleşim yoktur. Kekova'ya ulaşım teknelerle yapılır.


Adanın kuzey yönünde 2.yüzyıldan kalma depremlerle yok olmuş Dolkisthe antik kentinden kalıntılar vardır. Zamanla kaymalar sonucunda antik kent sular altında kalmıştır. Fakat pırıl pırıl berrak denizi Kekova batık antik kentini yine de görebilirsiniz. Daha sonra ki dönemlerde Bizanslıların eline geçmiş ve gelişmiştir. Arap istilası sonucu yeniden yıkılmıştır.

Bodrum Gümbet

Gümbet, Bodrum merkeze 2km. uzaklıktadır. Özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan belde gece gündüz canlılığını yitirmez.


Gümbet yurt içinden olduğu kadar yurt dışından özellikle İngiliz turistlerin akın ettiği bir yerdir. Gümbet'te bulunan Halikarnas Balıkçısının Müzesi ve mezarı, yel değirmeni turistlerin ilgi gösterdiği yerlerin başında gelir. Ayrıca Haremtan Tepesi'nden eşsiz güzellikteki manzarayı seyretmek ve pazar günleri kurulan pazarı gezmeden dönmemelisiniz.

Erken rezervasyonun avantajları nelerdir

Son yıllarda tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında bulunan erken rezervasyonun avantajları nelerdir ?

Erken rezervasyon, çok tercih edilen yaz sezonunda otel fiyatlarının pahallı olması nedeniyle sezon daha açılmadan parasını ödeyip yapacakları tatil planını daha ucuza getirdikleri bir sistemdir. Erken rezervasyonun en büyük avantajı bu sayılabilir. Çeşitli firmalar yaptığı kampanyalarla erken rezervasyon fırsatları sunmaktadır.

Patara plajı

Patara Plajı, uzunluğu 18km. derinliği yer yer 200-300 metreyi bulan bir plajdır. Plajın en önemli özellikleri ince kumu, sığ denizi ve hiç durmayan rüzgarıdır. Bu sebeple burası rüzgar sörfü yapanlar için ideal bir yerdir.


Patara Plajı ince kumundan dolayı caretta carettaların yumurtalarını bıraktıkları bir plajdır. Bu sebeple koruma altındadır.

Simena antik kenti


Simena Kaleköy antik kentine Çayağzı'ndan deniz yoluyla sağlanır. Kalenin sağlamlığı ile dikkat çeken antik kent eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir.


Likya Uygarlığına ev sahipliği yaptığını sikkelerden anlaşılmaktadır. Kalenin kuzey yönünde kaya mezarları bulunmaktadır.

Giresun Bektaş yaylası

Bektaş Yaylası, Giresun'a 56km. uzaklıkta yer almaktadır. Yayla etrafında bulunan Kulakkaya Yaylası, Melikli Obası Yaylası, Kurttepe Mevkii, Alaçakbel Ormaniçi piknik alanıyla birlikte bütün halinde turizm merkezidir.


Bektaş Yaylasına ulaşmak için alterbatif yollar Batlama Deresi- İnişdibi, Giresun Bulancak üzerinden de gidilebilir.

Kümbet yaylası

Doğu Karadeniz'in en önemli yaylalarından olan Kümbet Yaylası Giresun iline bağlı 1640 metre rakımlı turistik bir yayladır.


Kümbet Yaylası Giresun'un 52km. güneyinde Dereli ilçesine sınırda bulunmaktadır. Kümbet yaylasına ulaşım Dereli-Kümbet Yaylası arasındaki 22km.lik asfalt yoldan yapabilirsiniz. Buraya yaz aylarında dolmuşla ulaşım sağlanmaktadır.

Bulak mağarası

Bulak diğer adıyla Mencilis Mağarası ülkemizin en önemli mağaralarından biridir. Bulak Mağarası Karabük ilinin Safranbolu ilçesinin 8.5km. kuzeybatısında bulunmaktadır.


Bulak Mağarası'nın oluşumu 65-200 milyon yıl öncesine dayanmaktadır. Kuzey-güney yönünde birbirine bağlı üç kattan oluşan bir mağaradır. Toplam uzunluğu 6.050 metredir. Mağaranın en uzun bölümü alt kattır. Bu katta derinliği yer yer 3 ile 5 metre arasında değişen her mevsim akışı olan dere vardır. Bu dere büyük bir ağızdan çıkmaktadır. Buradan akan suların bir kısmı Safranbolu'da içme suyu olarakta kullanılmaktadır.

Bodrum Cennet koyu

Cennet Koyu, Bodrum Göltürkbükü-Torba arasında Ilıca Bükü yer alır. Cennet Koyu Çomça ile Gökburun yer alan bir koydur. Adını aldığı çam ormanlarıyla adeta cennetten bir parça gibi durmaktaydı. Masmavi denizi eşsiz güzellikte doğasıyla mavi ve yeşilin birleştiği yer olan bu koy Mavi Yolculuğun ve yatların uğrak koylarındandı.

Bu güzel koy balık çiftliklerinin kurulmasıyla deniz ve çevre kirliliğine maruz kalınca güzelliğini kaybetmiştir. Fakat çevre insanının duyarlığı sayesinde balık çiftlikleri kaldırılmıştır. Bu sayede eski popüleritesini yeniden kazanmaya başlamıştır.

Haruniye kaplıcaları

Haruniye kaplıcaları, Osmaniye il merkezine 57km. uzaklıkta Düziçi ilçesinin 15km kuzeyinde olup Kuşçu Köyü içinde yer alan Düdül Dağı eteklerinde yer almaktadır. Adana il merkezine 143km mesafede olan kaplıca denizden yüksekliği 620 metredir.


Kaplıca konum olarak Ceyhun Nehri kıyısında olduğu için eşsiz güzellikte bir manzaraya sahiptir. Buraya gelen ziyaretçiler fiziksel olduğu kadar doğanın cömertçe sergilediği güzellik karşısında ruhen de sağlığına kavuşarak dönmektedir. Yılın dört mevsimi hizmet vermektedir.

Bodrum Akvaryum koyu

Bodrum Akvaryum Koyu,Gümbet ile Bitez arasından güney istikametine doğru 2 mil uzanan bir yarımada vardır. Önünde bir içada olan Görecik Adası bulunur. Bu yarımada ve ada arasında kalan boğazda Akvaryum Koyu bulunur.


Akvaryum Koyu pırıl pırıl denizi ile içinde yaşattığı deniz canlılarıyla yöre halkı tarafından bu ismi almıştır.

Fethiye Saklıkent

Saklıkent, konum olarak Fethiye'ye bağlı Kaş'la sınır bir yerdedir.

Fethiye Saklıkent kanyonu uzunluğu 14km.dir. Irmağın karşısına geçmek için buz gibi suyun içinden geçmeniz gerekiyor. Bu su o kadar soğuk ki yaz ayının en sıcak gününde bile karşıya geçene kadar ayaklarınızı hissetmeyecek kadar donuyor. Bu su hemen oradan çıkan kaynak suyudur. İsterseniz içebilirsiniz.

Saklıkent iki dağ arasında uzun bir kanyondur. Kayalar o kadar yüksek ve birbirine yakındır ki gökyüzünü göremediğiniz yer vardır. Yol boyunca su seviyesi değişmektedir. Bazı yerlerde ayakb,ileklerinizde olan su az sonra boyun hizzasına kadar ıkmaktadır. Ender güzellikteki bu doğa harikası mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Kanyonun sonuna ulaşmak içn uzun ve zorlu bir yürüyüş sizi beklemektedir. Giderken önemli eşyalarınızı ir yere bırakmanız da ve rahat kıyafetler giymeniz de fayda var. Gezi sonunda tüm giysileriniz ıslak olacaktır. Ama bu güzelliği görüp keşfetmeye değer.

Katrancı koyu Fethiye

Katrancı Koyu, Fethiye'ye 16km. mesafededir. Burası orman içi kamp alanıdır. Burada konaklayanlar çadır kurarak farklı bir tatil yapmaktadırlar. Buraya gelenler genellikle 20-25 senedir aynı kişilerdir. Doğası ve deniziyle gelenleri kendine hayran bırakıyor.


Katrancı Koyu Fethiye karayoluna sadece 1km. mesafededir. Karayolundan gelenler için balkon şeklinde cep yapılmıştır. Buradan gelip geçenler arabalarını ceplere park edip eşsiz güzelliği doyasıya seyretmektedirler.

Tlos antik kenti

Tlos Antik Kenti, Muğla ilinin Fethiye ilçesine 42km. uzaklığındadır. Yakaköy sınırları içinde bulunan antik kent görülmesi gereken değerlerimiz arasındadır.


Denizden yaklaşık 500m. yükseklikte olan düz bir ova içerisinde bulunan antik kent zaman içinde bazı tahribatlara maruz kalmıştır. Kuruluşunda birden fazla uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Tlos antik kenti Hititler zamanında Dlawa olarak, Likyalılar zamanında da spor merkezi olarak kullanılmıştır.

Göksu deresi Ağva

Göksu deresi'nin kaynağı İzmit'in Çal tepesidir. Karadeniz'e dökülen Göksu deresi bozulmamış doğasıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır.


Göksu Deresi, Ağva'ya kıyısı bulunmaktadır. Her iki yanına kurulmuş oteller vardır. Doğayla içiçe sakin bir tatil yapmak isteyenlerin tercih edeceği ve çok memnun kalacağı bir yerdir. İstanbul'a yakın olması kalabalık ve yoğunluktan sıkılanların kaçış yeridir.

Rumeli hisarı

Rumelihisarı, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer almaktadır. Tarihi kale Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmiştir. İstanbul'un fethinde stratejik önemi büyük olan kale Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Anadolu Hisarıyla karşı karşıyadır.


Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u Osmanlı topraklarına katmayı kafasına koymuştu. İstanbul'u Bizanslıların elinden alması için Karadeniz ve çevresinden gelebilecek takviyeleri engellemesi gerekiyordu. Bu amaçla o zamanlar Boğaz Kesen denen Rumeli Hisarı'nı yapmaya karar verdi. Bu sayede şehri daha rahat kuşatabilirdi.

Safranbolu

Safranbolu, tarihi Osmanlı evleriyle ünlü bir ilçemizdir. Karabük ilinde yer alan Safranbolu adını safran bitkisinden almıştır. Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olmayı başarmıştır. Konumu bakımından tarih boyunca da önemli merkezlerden biri olmuştur.

safranbolu evleri
Klasik tarzdaki Osmanlı Safranbolu evleri ile çok sayıda turist çekmeyi başaran Safranbolu 17 Aralık 1994 yılında Dünya Kültür Mirası içine alınmıştır.

Kınalıada İstanbul

Kınalıada, Prens Adaları içinde yer alan bir adadır. İstanbul'a yakınlığından dolayı Bizans döneminde en çok sürgün bu adaya yapılmıştır.


Kınalıada, ismini adanın toprağının kızıla dönük olmasından gelmektedir. Adalar içinde yeşilliği en az olan ada Kınalı'dır. Bunun sebebi demir ve bakır madenlerinin etkisiyle toprağın üstü makilerle kaplıdır. Adada Çınar, Teşvikiye ve Manastır Tepesi bulunur. Fakat bunlar içinde en çok dikkati çeken Çınar Tepesidir. İstanbul'un bir çok yerinden görülen televizyon ve radyo anten vericileri buraya yerleştirilmiştir.

Kız kulesi

Kız Kulesi, İstanbul'un en önemli tarihi simgelerinden biridir. Üsküdar- Salacak açıklarında küçük bir adacık üzerine inşa edilmiş bu yapının tarihi M.Ö. 24 yıllarına dayanmaktadır. Hakkında pek çok rivayetler vardır.


Kız Kulesi'nin bugünkü görüntüsünün temelleri ve alt kısmın önemli bir bölümü Fatih döneminden kalmadır. Kule etrafındaki sahanlık geniş olup üstündeki mermer levha Sultan 2. Mahmut'un Hatat Rasim tarafından yapılmış tuğrası vardır.Kulenin Eminönü tarafı daha geniş olup burada bir de sarnıç bulunmaktadır.

Saklıkent kayak merkezi

Saklıkent kayak merkezi, Toroslarda bulunan Bakırlıdağ'ın kuzey yamacında yer alan bir tesistir. Burada 500 dağ evi ve kayak kompleksi bulunmaktadır. Akdeniz'e en yakın kayak merkezi Saklıkent'tedir.


Saklıkent kayak dönemi 10 Aralık- 10 Nisan ayları arasında gerçekleşir. Antalya'ya 1 saaatlik mesafede bulunan tesis yaz aylarında bile zirvesinde karı görebilirsiniz. Özellikle bölgeye gelen tatilciler günün bir kısmını denizde bir kısmını burada kar oynayarak değişik bir tatil yapma imkanına sahip olabiliyorlar. Aynı anda iki mevsimi size yaşatacak doğal bir güzelliktir.

Sandıklı kaplıcaları

Sandıklı Kaplıcaları, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine 10km. mesafede bulunmaktadır. İstanbul- Antalya karayolu üzerinde yer alan Sandıklı Kaplıcası şifalı sularıyla bir çok derde deva oluyor.


Sandıklı Hüdai Kaplıcası olarakta bilinen tesiste doğal çamur banyoları, termal havuz, tabii saunalar, türk hamamı, masaj salonları, güzellik merkezi, kuaför, bilardo, masa tenizi, oyun salonu, alışveriş merkezi, bisiklet parkuru, basketbol sahası, yürüyüş parkuru gibi sosyal amaçlı tesislerde bulunmaktadır. Buraya gelen tatilciler hem şifa bulacak hem de keyifli zaman geçirebilecekler.

Konyaaltı plajı

Konyaaltı Plajı, Antalya ilinde yer almaktadır. Konyaaltı Plajı, Antalya'nın batı kısmında falezlerin bittiği yerden başlayarak limana kadar uzanan yaklaşık 5km. mesafesi olan bir plajdır. Daha önceleri adını koyaltı olarak bilinen plaj zamanla halk arasında dil sürçmesiyle Konyaaltı olarak değişmiştir.


Antalya Konyaaltı Plajı'nın tarihi Likyalılara kadar gitmektedir. Bu uygarlık bölgeyi Olbia olarak adlandırmıştır.

Alanya kalesi

Alanya Kalesi, Türkiye'nin tatil cenneti olan Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Buraya gelen tatilcilerin ilk görmek istedikleri bu gösterişli yapı denizden yaklaşık 250 metreden yükseklikte yarımada üzerine inşa edilmiştir. Alanya Kalesini çevreleyen surların uzunluğu 6.5 kilometreyi bulmaktadır.


Alanya'nın tarihi geçmişi Helenistik döneme kadar inmektedir. Günümüze kadar tüm görkemiyle karşımızda duran Alanya Kalesi 13.yüzyıl Selçuklu eseridir. Bu yapı 1.Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Kalede 83 kule, 140 burç vardır. Sur içine yerleşmiş kentin su ihtiyacını karşılamak amacıyla 1200'e yakın su sarnıçları yapılmıştır. 4OO kadarı hala işlevini sürdürmektedir.

Peri bacaları

Peri bacaları, Nevşehir ilinin Kapadokya bölgesinde bulunmaktadır. Adını burada yer alan doğal yapılardan almaktadır.


Peri bacaları'nın oluşumu 60 milyon yıl öncesine dayanır. 3. Jeolojik devirde Toroslar yükselmesiyle Kuzeydeki Anadolu Platosu sıkışmaya ve yanardağlar faliyete geçmeye başlamıştır. Bölgede bulunan Erciyes, Hasandağ ve Göllüdağ'ı lavlar püskürtmeye başlamış. Plato içinde biriken lavlar yumuşak tüf tabakası oluşturmaya başlamıştır. Üzerine daha sert özelliğe sahip olan bazalttan oluşan lavlar tabakası gelmiştir. Bu oluşum tek seferde değil volkanik dağların sönmesine kadar devam etmiştir. Ayrıca milyonlarca yıl evvel bu bölge bir iç denizmiş. Lavların püskürmesiyle deniz kurumuş ve canlılar yok olmuştur. Yapılan araştırmalarda eski deniz canlılarının fosillerine ulaşılmıştır. Peribacalarının oluşumunda bu çukura dolan lavların birikmiş olması tek sebeptir. Yoksa her lav akan yerde peribacasına benzer oluşumlar görülmemiştir.

Bodrum Turgutreis

Turgutreis, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı tatil beldesidir. 1972 yılına kadar Karatoprak olarak bilinen yer daha sonra Amiral Turgut Reis olarak değiştirilmiştir.


Amiral Turgut Reis 1485 yılında burada bulunan Karabağ mahallesinde dünyaya gelmiştir. 1960'lara kadar Bodrum ve çevresi dış dünyaya kapalı bir yerdi. Yöre halkı balıkçılık, tarım ve deniz süngeri ile geçimini sağlamaktaydı. Ulaşımın gelişmesiyle Bodrum ve çevresi keşfedilmeye başlanmış ve turizmin gelir getireceği anlaşılmıştır. 1970'lerin sonu itibariyle yat turizmi için uygun oluşu ve havalimanının yapılmasıyla dışa açılan Bodrum çok sayıda tursit çekmeyi başarmış ve turizm cenneti haline gelmeye başlamıştır. Şu an itibariyle sadece Turgut reis'te ortalama 20bin yatak kapasitesine sahip tesisler bulunmaktadır.

Burgazada

Burgazada İstanbul Prens adaları içinde bulunan adadır. İstanbul'un kargaşa ve gürültüsünden kaçmak istayenler için ideal ir yerdir. Hem şehre yakın hem de bir o kadar kendi halinde.

Vapurdan iner inmez sizi karşılayan faytonlarla adada güzel bir tur atarak gezinize başlayabilirsiniz. Burgazada denince akla ilk Sait Faik Abasıyanık'ın yaşadığı günümüzde müze olarak ziyaretçilere açılan evi gelir. Ve daha sonra Osmanlılar zamanında sahte para basıldığına inanılan Kalpazan Koyu. Burası küçük bir koy. Denizi aşlı fakat yine de buradan denize girmek mümkün. Kalpazan koyu'nda bulunan restorantta güzel manzara karşısında lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. 1728 yılında kurulan Aya Yorgi Garibi Manastırı görülmesi gereken bir yerdir. Oldukça eski bir yapı olan manastır sadece ayinlerde açılıyormuş. Yapı üzerinde bulunan süslemeler yıllara meydan okuyan güzelliğiyle dikkat çekiyor. Ayios İoanis Kilisesi sadece pazar günleri dua ve ayin için 10-12 arası açılıyor. Burgazada Öğretmen Evi'nde dinlenebilir yemek yiyerek konaklayabilirsiniz.