Kerpe Kandıra


Kerpe, Karadeniz'e kıyısı olan Kandıra'ya 10, İzmit'e 50km. mesafede şirin bir köydür. Son yıllarda keşfedilen İstanbul'a yakın tatil yerlerinden biri olan Kerpe daha önceleri altyapısı olmayan bir yerdi. Zamanla burası keşfedilip insanların uğrak yeri olmasıyla altyapı sorunları halledilip modern bir köy olmuştur.


Kerpe sırtını çam ormanlarına vermiş, önü uçsuz bucaksız masmavi deniziyle bakir doğal güzelliğe sahip bir yerdir. Sırtını çam ormanlarına vermiş olması kuzeyden gelen rüzgarı kesmiştir. Denizi kum ve sığdır. Fazla rüzgar almadığı için Karadeniz'in haşin dalgaları burada yoktur.

Kerpe Kayalıklarıyla ünlü bir yerdir. Burayı cazip kılanda bu kayalıklardır. Doğal güzelliği ile dikkat çeken kayalıkların alt kısmı açık olduğu için dalış için çok uygun bir yerdir. Burada kaya tırmanışıda yapılmaktadır. Ayrıca bu güzelliği farklı amaçlarla da kullanılmaktadır. Özellikle moda dergileri katalog çekimlerinde, sanatçılar klip çekimlerinde burayı çok tercih etmektedirler.

Kerpe nerede

Kerpe'ye ulaşım İstanbul üzerinden araçla geliyorsanız otobandan İzmit tünelleri geçince Kandıra yol ayrımından sapacaksınız. Gişelerden geçip Kandıra istikametine devam edip Shell akaryakıt istasyonundan yolu takip edeceksiniz. Tabelaları takip ederek Kerpe'ye ulaşabilirsniz. Yaklaşık 1 saat 50 dakika süren yolculuk boyunca doğal güzelliklerin yanında yol üzerindeki köylülerden alışveriş yapabilirsiniz.

Kerpe'de konaklama yapacak otel, pansiyon bulunmaktadır. Her bütçeye uygun tatil imkanı sunan Kerpe unutamayacağınız bir tatil yapma imkanı sağlamaktadır.