Sandıklı kaplıcaları

Sandıklı Kaplıcaları, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine 10km. mesafede bulunmaktadır. İstanbul- Antalya karayolu üzerinde yer alan Sandıklı Kaplıcası şifalı sularıyla bir çok derde deva oluyor.


Sandıklı Hüdai Kaplıcası olarakta bilinen tesiste doğal çamur banyoları, termal havuz, tabii saunalar, türk hamamı, masaj salonları, güzellik merkezi, kuaför, bilardo, masa tenizi, oyun salonu, alışveriş merkezi, bisiklet parkuru, basketbol sahası, yürüyüş parkuru gibi sosyal amaçlı tesislerde bulunmaktadır. Buraya gelen tatilciler hem şifa bulacak hem de keyifli zaman geçirebilecekler.

Sandıklı Kaplıcasının iyi geldiği hastalıklar; romatizma, romatoit Artrit(ateşli romatizma), nevraji(sinir boyunca yayılan iltihap), sinir ucu iltihapları, tenden zedelenmesi, eklem zarı iltihabı, eklem kireçlenmesi, selülit, siyatik, omurga kireçlenmesi, kas ağrıları, kadın hastalıkları, çocuk felci, vücudun her yerinde olan felce, kırık-çıkık, ruhsal yorgunluklara, bağırsak hastalıkları, böbrek taş ve kumların düşürülmesi, cilt ve deri hastalıkları gibi pek çok soruna çare olan şifalı sulara sahiptir.

Tesiste bulunan Termal Otel ve Küçük Otel dahil toplam 1900 yatak kapasitesine sahiptir. Odalar iki kişilik olup termal su ve küvet, duş, para kasası, televizyon, balkon, saç kurutma makinası, minibar ve telefon vardır. Kapalı termal havuz, türk hamamı, doğal sauna, açık yüzme havuzu, sabah kahvaltısı, 5 çayı ve akşam yemeği, yürüyüş parkuru, jimnastik alanı,masa tenisi, basketbol sahası, lobi alanında internet oda ücreti içinde olup; çamur banyosu, masaj, kese, öğle yemeği ve içecekler ekstraya girmektedir.