Burgazada

Burgazada İstanbul Prens adaları içinde bulunan adadır. İstanbul'un kargaşa ve gürültüsünden kaçmak istayenler için ideal ir yerdir. Hem şehre yakın hem de bir o kadar kendi halinde.

Vapurdan iner inmez sizi karşılayan faytonlarla adada güzel bir tur atarak gezinize başlayabilirsiniz. Burgazada denince akla ilk Sait Faik Abasıyanık'ın yaşadığı günümüzde müze olarak ziyaretçilere açılan evi gelir. Ve daha sonra Osmanlılar zamanında sahte para basıldığına inanılan Kalpazan Koyu. Burası küçük bir koy. Denizi aşlı fakat yine de buradan denize girmek mümkün. Kalpazan koyu'nda bulunan restorantta güzel manzara karşısında lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. 1728 yılında kurulan Aya Yorgi Garibi Manastırı görülmesi gereken bir yerdir. Oldukça eski bir yapı olan manastır sadece ayinlerde açılıyormuş. Yapı üzerinde bulunan süslemeler yıllara meydan okuyan güzelliğiyle dikkat çekiyor. Ayios İoanis Kilisesi sadece pazar günleri dua ve ayin için 10-12 arası açılıyor. Burgazada Öğretmen Evi'nde dinlenebilir yemek yiyerek konaklayabilirsiniz.

Burgazada'ya ulaşım şehir hatları vapuru, deniz otobüsü ve teknelerle yapılır. Bostancı, Kadıköy ve Sirkeci'den vapur kalkmaktadır. Kabataş ve Bostancı'dan deniz otobüsü kalkmaktadır.

Burgazada'ya gelipte balık yemeden gidilmez. Sahil boyunca bulunan restorantlar ve Öğretmenevinde de yemek yiyebilirsiniz.

Burgazada'da konaklama yapacak pansiyon, otel bulunmaktadır.