Kalkan - Antalya

Kalkan, Antalya ilinin içinde yer alan Fethiye'ye sınır olan bir tatil beldesidir. Dik yamaçlarıyla ünlü olan Kalkan, Yat Marinasıyla da tekneleriyle ve Mavi Yolculuk Turlarıyla tatil yapanların en beğenerek uğradıkları noktadır.


Günümüzden 2500 yıl önce yaşamış ünlü tarihçi Heredot, Kalkan için şunu söylemiş; ''Dünya'da yıldızlara en yakın yer burası'' demiş. Bu bölge genel olarak Likya Uygarlığına ev sahipliği yapmıştır. Fakat o dönemden günümüze bir kalıntı görülmemiştir. Kalkan'ın bundan yaklaşık 200 sene kadar önce Mesi Adasından gelen Yunanlılar tarafından kurulduğuna inanılır. Burayı liman kenti olarak kullanmışlar ve buraya çok sayıda yiyecek getirerek bölge halkına satmışlar. Mübadele dönemine kadar Kalamaki diye bilinen köyde çok sayıda Rum otururmuş. Hatta o dönemde kilise olarak kullanılan yapı şimdilerde camiye dönüştürülmüştür.

Kalkan'a ulaşım genellikle karayoluyla yapılmaktadır. En yakın havaalanı Dalaman Havaalanıdır. Yeni yapılan yolla mesafe 1,5 saate indirilmiştir.

Kalkan'da konaklama yapacak otel, pansiyon bulunmaktadır. Ayrıca burada bulunan villalar sahipleri tarafından haftalık kiralanmaktadır. Sakin ve sessiz bir tatil için çok güzel bir yer olan Kalkan kafa dinlemek ve yılın yorgunluğunu atmak için ideal bir tatil beldesidir. Çevresinde kafelerin, restorantların, hediyelik eşyaların satıldığı çok sayıda dükkanlar bulunmaktadır.