Saklıkent kayak merkezi

Saklıkent kayak merkezi, Toroslarda bulunan Bakırlıdağ'ın kuzey yamacında yer alan bir tesistir. Burada 500 dağ evi ve kayak kompleksi bulunmaktadır. Akdeniz'e en yakın kayak merkezi Saklıkent'tedir.


Saklıkent kayak dönemi 10 Aralık- 10 Nisan ayları arasında gerçekleşir. Antalya'ya 1 saaatlik mesafede bulunan tesis yaz aylarında bile zirvesinde karı görebilirsiniz. Özellikle bölgeye gelen tatilciler günün bir kısmını denizde bir kısmını burada kar oynayarak değişik bir tatil yapma imkanına sahip olabiliyorlar. Aynı anda iki mevsimi size yaşatacak doğal bir güzelliktir.

Saklıkent kayak merkezinde bulunan Tübitak Gözlemevi ve Rusya'nın hediyesi olan teleskopla astronomi meraklılarını buraya çekmeyi başarıyor. Burası orman sınırının üzerinde olduğu için kayak ve snowboard yapmak için ideal bir yerdir. Tesiste 1400 m. uzunluğunda telesiyej, 2 adet teleski, 1 adet baby lift ve snowtubing lift bulunmaktadır.


Saklıkent'e ulaşım Antalya'nın sıcak plajlarından portakal ve nar bahçeleri arasından geçerek 1 saatte yaklaşık 37 km. giderek merkeze ulaşabilirsiniz.

Saklıkent kayak merkezinde konaklama yapacak tesisler bulunmaktadır. Ayrıca buraya paket turlarla daha da ucuza gelip keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.