Bodrum Turgutreis

Turgutreis, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı tatil beldesidir. 1972 yılına kadar Karatoprak olarak bilinen yer daha sonra Amiral Turgut Reis olarak değiştirilmiştir.


Amiral Turgut Reis 1485 yılında burada bulunan Karabağ mahallesinde dünyaya gelmiştir. 1960'lara kadar Bodrum ve çevresi dış dünyaya kapalı bir yerdi. Yöre halkı balıkçılık, tarım ve deniz süngeri ile geçimini sağlamaktaydı. Ulaşımın gelişmesiyle Bodrum ve çevresi keşfedilmeye başlanmış ve turizmin gelir getireceği anlaşılmıştır. 1970'lerin sonu itibariyle yat turizmi için uygun oluşu ve havalimanının yapılmasıyla dışa açılan Bodrum çok sayıda tursit çekmeyi başarmış ve turizm cenneti haline gelmeye başlamıştır. Şu an itibariyle sadece Turgut reis'te ortalama 20bin yatak kapasitesine sahip tesisler bulunmaktadır.

Bodrum Turgutreis tarihi yerler açısından çok zengin bir yerdir.


Akyarlar; Eski adı Kefoalonia olan belde Turgutreis'e 9km. mesafedir. Kos'a en yakın yerdir. Rüzgarlı olması sebebiyle rüzgar sörfü için idela bir yer olup balık çeşitliliğinin çok olması ayrıca deniz süngerinin en çok çıkarıldığı yerdir.

Kemer- Fener Burnu; Fransızlar tarafından 1931 yılında yapılan deniz feneri adını almasına sebep olmuştur. Fener, Kemer Mevkii'nde bulunur.

Aspat; Cenova korsanlarının barınağı olan Aspat adı dikime elverişsiz yer anlamına gelmektedir.

Kadıkalesi; bisiklet turları için ideal bir yerdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kadı tarafından kullanılan kale ile adını almıştır. Tepenin karşısında Roma döneminden kalma tarihi kilise hala dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Kilise yönünde bir su sarnıcı ve eski ve antik dönemden kalma çeşme hala kullanılmaktadır.

Turgutreis'te konaklama yapacak çok sayıda otel, pansiyon ve her keseye uygun tesisler bulunmaktadır. Turgutreis erken rezervasyonla en iyi tesisite yarı fiyatına tatil yapabilir burada bulunan tüm güzellikleri görebilirsiniz.