Kınalıada İstanbul

Kınalıada, Prens Adaları içinde yer alan bir adadır. İstanbul'a yakınlığından dolayı Bizans döneminde en çok sürgün bu adaya yapılmıştır.


Kınalıada, ismini adanın toprağının kızıla dönük olmasından gelmektedir. Adalar içinde yeşilliği en az olan ada Kınalı'dır. Bunun sebebi demir ve bakır madenlerinin etkisiyle toprağın üstü makilerle kaplıdır. Adada Çınar, Teşvikiye ve Manastır Tepesi bulunur. Fakat bunlar içinde en çok dikkati çeken Çınar Tepesidir. İstanbul'un bir çok yerinden görülen televizyon ve radyo anten vericileri buraya yerleştirilmiştir.

Kınalıada'da tarihi açıdan en fakir yerdir. Ada içinde Surp Kirkor Ermeni Kilisesi ve Manastır Tepesinde de Rum Ortodoks Hristos Manastırı bulunuyor. Adada ayrıca 1964 yılında yaptırılan Kınalıada Cami vardır.

Kınalıada'ya ulaşım Kabataş, Kadıköy ve Bostancı'dan deniz otobüsü kalkmaktadır. Ayrıca Bostancı ve Kartal'dan vapur ve motor seferleri de vardır. Ayrıca Bostancı Adalar arasında deniz taksi hizmeti de verilmektedir.


Kınalıada'da yapılacak etkinlikler içinde Ayazma Kamo's ve Su Sporları Kulübünde yüzebilir, dondurmacı Yücel'den gül şeklinde dondurma yiyebilirsiniz. Pergola ve Mimoza Restorant'ta yemek yemeden Bahar Pastanesine uğramadan dönmeyin. Kıyı boyunca restorant ve kafeler bulunmaktadır.

Kınalıada'da konaklama yapmak için otel ve pansiyonlar vardır. İstanbul'da keyifli bir haftasonu kaçamağı yapmak istiyorsanız Kınalıada ilk duraklardan biri olmalıdır.