Fethiye Saklıkent

Saklıkent, konum olarak Fethiye'ye bağlı Kaş'la sınır bir yerdedir.

Fethiye Saklıkent kanyonu uzunluğu 14km.dir. Irmağın karşısına geçmek için buz gibi suyun içinden geçmeniz gerekiyor. Bu su o kadar soğuk ki yaz ayının en sıcak gününde bile karşıya geçene kadar ayaklarınızı hissetmeyecek kadar donuyor. Bu su hemen oradan çıkan kaynak suyudur. İsterseniz içebilirsiniz.

Saklıkent iki dağ arasında uzun bir kanyondur. Kayalar o kadar yüksek ve birbirine yakındır ki gökyüzünü göremediğiniz yer vardır. Yol boyunca su seviyesi değişmektedir. Bazı yerlerde ayakb,ileklerinizde olan su az sonra boyun hizzasına kadar ıkmaktadır. Ender güzellikteki bu doğa harikası mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Kanyonun sonuna ulaşmak içn uzun ve zorlu bir yürüyüş sizi beklemektedir. Giderken önemli eşyalarınızı ir yere bırakmanız da ve rahat kıyafetler giymeniz de fayda var. Gezi sonunda tüm giysileriniz ıslak olacaktır. Ama bu güzelliği görüp keşfetmeye değer.

Saklıkent bir köy çobanı tarafından tesadüfen bulunmuştur. Burayı 49 yıllığına devletten kiralayıp işletmektedir. Saklıkent girişinde bulunan kafe restorantta karnınızı doyurup yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Saklıkent'e gelirken yol üzerinde köylüler evlerinin bahçelerinde gözleme ve ayran yaparak ziyaretçilerin karnını doyurup hoş sohbetleriyle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Fethiye Saklıkent fotoğrafları :




Fethiye Saklıkent'e ulaşım Fethiye- Antalya karayolundan Kemer istikametine gitmeniz gerekiyor. Yol üzerindeki tabelalar sizi Saklıkent'e ulaştıracaktır.

Saklıkent'te konaklama yapacak fazla tesis yoktur. Saklıkent Ağaç Evleri alternatif tatil sevenler için ideal bir yerdir.

Burada köylülerin sattığı organik yiyeceklerden almadan dönmeyin. Özellikle dağ kekiği kokusu ve tadıyla çok beğeneceksiniz.