Kelebekler vadisi Fethiye

Kelebekler Vadisi, Fethiye ilçe sınırları içinde saklı bir koydur. 1995 yılında doğal sit alanı ilan edilmiştir. Bölge de yapılaşma yasaklanmıştır. Bu yüzden buranın doğası hiç bozulmamış bakir bir yerdir.

kelebekler vadisi
Kelebekler Vadisi, ilkbahar ayında kırktan fazla kelebek türününün yaşadığı bir yerdir. Özellikle Jersey Tiger yani kaplan kelebek türünü burada görebilirsiniz.

Kayalık ve ağaçlık olan bu bölgeyi özellikle ilkbahar ayında görmeye gelirseniz her yerde kelebeklerle kaplandığını görürsünüz. Adeta doğal görünümü buymuş dersiniz ama az bir sesle milyarlarca kelebeği aynı anda uçtuğunu görebilirsiniz.



Kelebekler vadisi nerede
Kelebekler Vadisine ulaşmak için önelikle Ölüdeniz'e gitmelisiniz. Buradan kalkan teknelerle Kelebekler Vadisi kumsalına ulaşabilirsiniz. Burada yapılaşma olmadığından hiçbir tesis bulunmamaktadır. Bu yüzden geceyi geçirmek istiyorsanız yanınızda uyku tulumu ve yiyecek, içeceğinizi getirmelisiniz. Kumsalda küçük bir lokanta bulunmaktadır.

Kelebekler Vadisinde yapılacak aktivite olanağı fazla yoktur. Doğa yürüyüşü yapmayı seviyorsanız ve tecrübeliyseniz zahmetli bir tırmanış sizi bekliyor. Biraz zorlasa da eşsiz doğal güzelliği kuşbakışı bakınca yorgunluğunuza değdiğini anlayacaksınız. Fazla cesaretiniz yoksa 1. şelaleye kadar yürümeniz yeterli olur. Bu tırmanışla doğanın tüm güzelliğine şahit olacaksınız. Kelebekler Vadisi'ne karadan ulaşım Faralya Köyü'nden George House'dan zahmetli ama bakirbir doğanın içinden yürüyerek yapabilirsiniz.