Saros körfezi

Saros körfezi nerede
Saros Körfezi, Ege ve Marmara Deniz'nin birleştiği bir yerdedir. Güney ve doğusu yönünde Çanakkale ve Eceabat, kuzeyinde Edirne'nin Keşan ve Enez ilçeleri bulunmaktadır. Yerleşim yeri olarak Enez, Erikli ve Yayla ilçelerinde yapılmaktadır.


Saros Körfezi denizi dünyada ender görülen bir özelliğe sahiptir. Burası kendi kendini temizleyen bir denizdir. Saros'ta balık popülasyonu oldukça zengindir. Çupra, lüfer, mercan, barbunya, karagöz, levrek, kefal, ahtapot ve yılan balığı burada çok çıkar.

Saros Körfezi tarihçesine bakıldığında pek çok uygarlığa evsahipliği yaptığını görmek mümkün. Cenevizliler, Venedikliler, Bizanslılar ve Osmanlı İmparatorluğu hüküm sürmüştür. Bu uygarlıklara ait eserler burada bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi İtalyan Koyunda yer alan Eski Kale Cenevizlilerden kalmıştır.


Saros Körfezi'nde yapılacak aktivitelerin başında dalış gelir. Özellikle İstanbul ve çevre illerden buraya dalış turizmi için gelenler oldukça fazladır. Doğal güzelliğiyle gelen ziyaretçilerinin beğenisini kazanan bölge zengin çam ağaçlarıyla kaplıdır. Tertemiz ve bakir koylarıyla tatilcilerin ilgi odağı olmuştur. Burada doğa yürüyüşleri ve teknelerle yapılan turlarla Körfezi daha yakından görebilirsiniz.

Saros Körfezi'ne ulaşım Istanbul üzerinden; Silivri'den Tekirdag yönüne dogru devam ederek Malkara ve Kesan geçilir. Kesan'dan Çanakkale yoluna saparak Erikli'ye ulasabilirsiniz.

Saros Körfezi'nde konaklama yapmak için otel, pansiyon ve apartlar bulunmaktadır.