Haruniye kaplıcaları

Haruniye kaplıcaları, Osmaniye il merkezine 57km. uzaklıkta Düziçi ilçesinin 15km kuzeyinde olup Kuşçu Köyü içinde yer alan Düdül Dağı eteklerinde yer almaktadır. Adana il merkezine 143km mesafede olan kaplıca denizden yüksekliği 620 metredir.


Kaplıca konum olarak Ceyhun Nehri kıyısında olduğu için eşsiz güzellikte bir manzaraya sahiptir. Buraya gelen ziyaretçiler fiziksel olduğu kadar doğanın cömertçe sergilediği güzellik karşısında ruhen de sağlığına kavuşarak dönmektedir. Yılın dört mevsimi hizmet vermektedir.

Haruniye kaplıcası suyunun özellikleri; içinde kalsiyum, magnezyum, sülfür, sülfat, bikarbonatlı termal sular, 4 mg/lt florür, 332 mg/lt karbondioksit içermekte olup radyoaktif özelliğe sahiptir. Suyun ph değer, 6,0-7,0.

Haruniye kaplıcaları suyunun faydaları; romatizmal hastalıklar, deri hastalıkları, beslenme bozukluğu, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıkları, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında olumlu yönde etkisi görülmektedir.

Haruniye kaplıcalarına ulaşım karayolundan yapacaksanız D-400 karayolu ve TEM otoyolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Osmaniye il merkezinden geçene demir yolunu kullanabilirsiniz. Hava yoluyla Adana ve Gaziantep Havaalanına 1 saatlik uzaklıktadır.