Yalova termal kaplıcaları

Yalova Kaplıcaları, Termal ilçesinde bulunamsından dolayı Termal Kaplıcalar olarak anılmaktadır. Tarihine bakıldığında 2000 yıl öncesine kadar gidilmektedir. Şifalı sularıyla ünlü Termal Kaplıcalar tarih boyunca pek çok uygarlıklara ev sahpliği yapmış hatta bu dönemlerden kalma eserler hala bulunmaktadır. Burası 1. dereceden doğal sit alanı olarak ilan edilmiş bir bölgedir.

yalova termal kaplıcaları
3600 dönümlük orman arazisi üzerine kurulmuş olan Termal Kaplıca her derde deva şifalı sularıyla hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok misafire ev sahipliği yapmaktadır. 66 derece sıcaklığa sahip olan Termal Kaplıca suyunun faydaları arasında romatizmal hastalıklar, adale hastalıkları, dolaşım, cilt, siyatik, her türlü nevralji tedavsisnde, çeşitli felçler ve atrofilleri hastalıklarında, kadın hastalıklarında, metabolizma bozukluklarında hastalık ve ameliyat sonrasında faydası görülmektedir. Ayrıca kaplıca içinde farklı yerlere iyi geldiği bilinen kaynak suları da bulunmaktadır. Örneğin Göz Suyu olarak bilinen 59 derece sıcaklığa sahip bu su göz bozukluklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayak Suyu ise ayaklarda bulunan mantar, çıban, romatizma gibi hastalıklara deva olduğu bilinmektedir. Mide Suyu ise mide ve bir çok hastalığa iyi geldiği tespit edilmiştir.

Burası sadece şifalı sularıyla değil ormanlık alan içinde olmasından dolayı temiz havasıyla da ziyaretçilerine iyi gelmektedir. Doğa içinde yapacağınız yürüyüş sizi burada hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak iyi gelecektir. Termal Kaplıcalara 7km. uzaklıktaki Sudüşen Şelalesi mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.




Yalova Termal Kaplıca'da konaklama yapmak için otel ve apart otellerden faydalanabilirsiniz. Odalar içinde bulunan banyolarda bu şifalı sular akmaktadır. Ayrıca oteller içinde restorant, havuz ve pek çok faliyet alanı bulunmaktadır.

Termal Kaplıcalara ulaşım oldukça kolaydır. Kara yoluyla geliyorsanız Yalova merkezden Termal tabelasını takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz. Topçular feribotuna 12 km., hızlı feribota ise 13km. mesafededir.