Ilgaz dağı

Ilgaz Dağı, son yıllarda yapılan yatırımlarla kış turizminin önemli yerlerinden biri olmayı başarmıştır. Yılın dört mevsimi ziyaretçileri buraya çeken Ilgaz Dağı, yeşilin her tonunu burada barındırmaktadır.Kış aylarında beyaz örtü kaplanan Ilgaz Dağı'nda kayak ve hafta sonu farklı bir aktivite yapmak isteyenler için 3 otel, 1'de öğretmen evi bulunmaktadır.

ılgaz dağı
Ilgaz Dağı kışın dağ diğer mevsimlerde yayla turizmine açık bir yerdir. Ilgaz Dağı Milli Park içinde bulunan doğanın cömertçe davrandığı olağanüstü güzellikte bir yerdir. Dağın iklim özelliğine bakıldığında kuzey kesimi Karadeniz'e baktığı için neli ve yağışlı bir yerdir. Buarad bulunan bitki örtüsü dağın güne y kısmına göre farklılık göstermektedir. Burada meşe, kayın görülürken yükseklik arttıkça köknar ve sarıçam görülmektedir.


Ilgaz Dağı konum olarak Kastamonu-Çankırı yolunun 1875m. yüksekliğinde bulunan geçitte bulunmaktadır. En yüksek zirvesi Büyükhacat Tepesi 2587m.dedir. İkinci zirvesi Küçükhacat zirvesidir. O da 2546m.dedir.



Ilgaz Dağı'na nasıl gidilir konusu ise Anakara'dan Çankırı yolu üzerinden gidilebilir. İstanbul'dan ulaşım İstanbul-Ankara otoyolundan Gerede çıkışından saparak Samsun yoluna girilir. Daha sonra Ilgaz ilçesinden Kastamonu yoluna sapılarak Ilgaz Dağı tabelasını izleyebilirsiniz.