İztuzu plajı Dalyan

İztuzu plajı nerede
İztuzu Plajı, Muğla Fethiye yolu üzerinde olan Dalyan Ortaca ilçesinde dir. Berrak denizi ve kumuyla ünlü İztuzu plajı görenleri kendine hayran bırakıyor. Koruma altında olan bu plaj bakir ve bozulmamış doğasıyla dikkat çekiyor.

iztuzu plajı
Dalyan İztuzu Plajı caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olduğundan bu bölge korumaya alınmıştır. Dışardan evcil hayvanların sokulması ve yumurtlama alnına nsanların basması yasaktır.

Tatlı ve tuzlu suyun birleştiği yer olan Dalyan İztuzu Plajı Mart-Ekim ayı içinde yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Tatlı su kısmı sazlıklarla çevrilidir. Gökyüzünden bakıldığı doğal görsel bir şölendir. Ayrıca çok ender görülen mavi yengeç burada yaşamaktadır. İztuzu'ndan Köyceğiz bölgesinde olan tatlı su kısmında Dalyan Kral Mezarları bulunmaktadır.






İztuzu Plajı'na kara yoluyla Dalyan'dan kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. Ayrıca Dalyan rıhtımından kalkan dolmuş teknelerle gölden sazlıklar arasından Kral Mezarlarının ihtişamlı manzarası eşliğinde ulaşabilirsiniz.

Fethiye ve Marmaris arasında bulunan İztuzu Plajı Köyceğiz'in de içinde bulunmaktadır. Çok sayıda otel, pansiyon bulunan bölgede konaklama sorun değildir. Her mevsim her keseye uygun otellerle sakin bir tatil keyfi çıkarabilirsiniz.

Şehirlerarası otobüslerin geçiş güzergahı üzerindedir. Ayrıca Bodrum Havaalanından da buraya uçakla daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.