Sedir adası ve Kleopatra plajı hakkında bilgi

Sedir Adası, diğer adıyla Kleopatra Adası olarakta bilinmektedir. Gökova Körfezi'nde Marmaris'in 16km. kuzeyinde bulunmaktadır. M.Ö. 1000 yılına ait olduğu düşünülen tarihi bulgular bulunmaktadır.

sedir adası
O dönemlerde adı Kedrai olarak bilinen Sedir Adası Helenistik ve Roma dönemine ait antik tiyatro, agora ve antik liman kalıntısı bulunmaktadır. Özellikle antik tiyatro günümüze kadar fazla tahrip olmadan kalmayı başarmıştır. Yöreye gelen turistlerin ilgisini en çok bu eser çekmektedir. Ayrıca burada şapel ve nekrapolis yani mezarlıklar bulunmaktadır.


Sedir adası Kleopatra plajı

Tertemiz deniz ve zeytin ağaçlarıyla kaplı bu adada fazla yapı bulunmamaktadır. Burayla özdeşleşmiş olan kumsalının bir özelliği bulunmaktadır. Sedir Adası efsanesi olarakta bilinmektedir. Kleopatra ve Antonius Sezar arasında büyük bir aşk yaşandığına inanılır. Öyle ki Sezar Kleopatra'ya evlenme teklifi etmiş ve bu teklifi kabul etmiştir. Buna çok sevinen Antonius Sezar o kadar çok sevinmiş ki Kleopatra için evlendikten sonra balayı için buraya Mısır'dan 60 gemiyle tanesi 1mm.den küçük kumlar getirttiğine inanılır. Bu kumlar dünyada sadece Kızıldeniz'de bulunmakatadır. Bu kumların özelliği sodalı suda kendiliğinden çoğalıyor ve incelendiğinde hareket ettiğini görebilirsiniz. Bu kumlar denizde pırıl pırıl bir renk aldığından kumsal tropik bir ada havası yaşatmaktadır.


Sedir adasına nasıl gidilir

Sedir Adası'na ulaşım Marmaris Çamlıköy'den kalkan motorlarla yapılmaktadır. Burada bulunan Boncuk Koyu'nda son yıllarda basında da çok yer alan köpekbalılarının üreme ve izlenme bölgesi bulunmaktadır. Ayrıca dalış içinde çok uygun olan bölgede Mayıs ve Haziran aylarında yapılmaktadır.

Sedir Adası üzerinde herhangi bir konaklama yeri bulunmamaktadır. Buraya yakın yerlerde konaklama yapılabilir. Ayrıca burada yeme içme için fazla alternatif yoktur. Yanınızda yiyecek getirmenizde fayda vardır.